Renovatie van een appartement in het hart van Gent

 

Dit appartement in Gent werd in 1990 gebouwd door een promotor en was uitgerust met een eerder basiscomfort.  De vraag van de eigenares was een modern en lichtrijk appartement te creëren met alle modern comfort.  Haar belangrijkste vraag was om meer keukenruimte, meer berging en een apart toilet te bekomen.  Hiervoor werd de bestaande ruimte danig gewijzigd.  De interieurarchitectuur werd gewijzigd, er werden enkel nieuwe muuropeningen gemaakt en andere gedicht zodat de ruimte een stuk functioneler werd.

Na het ontwerp was het tijd voor de coördinatie. De ruimte werd gestript en de nieuwe wanden opgebouwd.  Alle leidingen werden vernieuwd van elektriciteit en sanitair.  Er werd nieuw inbouwkraanwerk geplaatst, het bad vervangen door een inloopdouche.  Een nieuw parket in de leefruimte, nieuwe tegels in de keuken en badkamer maakten het verhaal compleet.

De keuken werd op maat gemaakt en voorzien van alle toestellen tot en met inductiekookplaat en steamer.  Extra kastruimte werd voorzien en op maat gemaakt, alle technieken voor video en audio werden weggewerkt.

Na het beeïndigen van de grote werken werden alle muren voorzien van een vliesbehang en werden deze geschilderd met de meeste zorg.  Ook de verlichting werd geplaatst op de daartoe voorziene punten.  Last but not least werden ook nog nieuwe meubels geleverd en geplaatst.

Verbouwingstijd: 3 maand 

(tekst inkorten en herwerken)